Meny Stäng

GAPDATA CLOUD

Molntjänster är en underbar uppfinning.

Istället för att behöva lagra alla filer på den lokala datorn kan de lagras på en extern server och vara enkelt åtkomliga från olika datorer, smarta telefoner med mera. Givetvis finns även nackdelar. Handlar det om känslig information gäller det att se till att all kommunikation med molnserver Förutom risken att den blir tillgänglig för utomstående finns också en risk att den går förlorad.

Vi kan via Nextcloud idag leverera er en egen molnlösning för delning av filer både inom företaget och till externa användare, ni har själva full kontroll på innehållet och vem som har access till vad.

Anledningen till att jag kör med Nextcloud är ju för att enkelt få backup på mina filer, samt komma åt dem från flera ställen smidigt. Det blir ju ingen backup om du endast har dem på servern, är en mjukvara som gör det möjligt att ”hosta” ditt eget moln, och administrera dina egna konton osv. En mycket potent mjukvara som är open-source. Tänk dig #Dropbox, eller #OneDrive fast på din egen server, utan insyn.

Till Nextcloud kan man givetvis koppla sync-klienter till både dator och platta/mobil (iOS & Android) som fungerar riktigt fint.

.